“Dinsdag is mijn favoriete dag” 

Marie, digital communication specialist bij NMBS

Marie werkt als digital communication specialist voor NMBS Internationaal. En vooral op dinsdag doet ze dat met heel veel plezier. Waarom? Dat vertelt ze je zelf wel even. 

Geef mij maar dinsdag 

“Dinsdag is mijn favoriete dag want dan ontploft mijn hoofd. Van al die goede ideeën die dan in onze teammeeting naar boven komen. Ieder idee maakt kans om een project te worden. Veel van die ideeën draaien om online content.  

We willen iedereen aangenaam verrassen, een menselijke ervaring bieden. Ja, dat kan ook online. Met video’s waarin we je persoonlijk bedanken om voor ons te kiezen. Waarin je leert hoe je bijdraagt aan duurzaam reizen. Dat was een eigen initiatief. Een dinsdag-idee.

Er valt nog zoveel te ontdekken  

NMBS Internationaal was voor mij echt de juiste keuze. Hier kan ik me creatief uitleven, internationaal samenwerken en groeien. Er is een mooi evenwicht tussen mijn leven thuis en op het werk. En ik geloof ook heel erg in wat we doen. Duurzame mobiliteit, daar wil ik me mee voor inzetten.  

Er valt ook nog zoveel te leren en ontdekken. Over digitaal, over data, over klanten. Over hoe we die kennis best toepassen en de juiste content creëren. Het is zo boeiend om die evolutie rond AI en chatbots te volgen. 

Iedere millimeter wordt een centimeter 

Er zit nog zoveel moois aan te komen, ook al waren corona en brexit niet makkelijk voor de sector. Daar kan ook iets moois uit groeien. Iedere millimeter wordt een centimeter. Alles komt altijd goed, daar geloven we allemaal in.  

We blijven als team enthousiast meebouwen aan het nieuwe NMBS. Het optimisme van het team en onze manager trok me aan vanaf dag één. We krijgen de nodige vrijheid om ons ding te doen. Van werken voor Thalys en Eurostar krijg ik altijd een beetje die reiskriebel. Dat is ook mooi meegenomen.” 

Ook zin gekregen in een job bij NMBS? Ontdek onze jobs!