Discover Day Treinbestuurders

20/03 - Station Antwerpen

 

 

 

 

 

Discover Day Treinbestuurders

20/03 - Station Antwerpen

 

 

Treinbestuurders & bestuurders rangeringen

Treinbestuurders en bestuurders rangeringen spelen allebei een cruciale rol in het dagelijks treinverkeer, maar hun verantwoordelijkheden zijn anders. Heb je interesse in deze jobs maar zit je nog met heel wat vragen en zou je de job graag ontdekken? Dan is een Discover Day het perfecte moment. 

Als treinbestuurder vervoer je onze reizigers naar hun bestemming, maar er is meer: 

  • Je controleert de trein voor vertrek.  
  • Je garandeert een veilige en tijdige rit voor iedere passagier.  
  • Incidenten en kleine defecten los je zelfstandig op. 

Om treinbestuurder te kunnen worden, heb je een diploma van het secundair onderwijs (of een gelijkwaardigheidsattest) nodig. Dat behaal je na 6 jaar in het ASO, TSO of KSO en na 7 jaar in het BSO. 

Als bestuurder rangeringen: 

  • Je maakt je treinen klaar voor vertrek en brengt  de trein naar het vertrekstation. 
  • Je controleert of alles goed werkt. Een remtest hoort hier zeker bij want de veiligheid van onze reizigers is zeer belangrijk. 
  • Je maakt locomotieven en treinstellen klaar, haalt treinen uit elkaar en brengt de voertuigen naar de werkplaats voor onderhoud. 
  • In het station overhandig je een rijklare trein aan de treinbestuurder. 
  • Je werkt samen met heel wat collega’s. Rechtstreeks in de treinbundel met collega-bestuurders en je staat continu in contact met collega’s van het seinhuis. 

Om bestuurder rangeringen te kunnen worden, heb je minstens een getuigschrift van de derde graad van het BSO nodig (na 6 jaar) of een diploma van het secundair onderwijs (of een gelijkwaardigheidsattest). 

 

Schrijf je in voor de Discover Day op woensdag 20 maart in het station van Antwerpen en maak kennis met de job van treinbestuurder! 

Je volgt er een infosessie en je ervaart al eens wat het is om met de trein te rijden in de treinsimulator. We werken in verschillende groepen, de eerste groep start om 8u30. Je moet rekenen dat je 2u30 ter plaatse bent.

Na de Discover Day laat je ons weten of treinbestuurder de job van je dromen is en bespreken we de vervolgstappen. 

Hoe schrijf ik me in? 

Je schrijft je in voor de Discover Day op 20/03 in Antwerpen door te klikken op de knop ‘Solliciteren’ van de pagina Discover day Treinbestuurders Antwerpen 20/03 of Discover day Bestuurder rangeringen Antwerpen 20/03. Je bent nog niet echt aan het solliciteren. Je toont gewoon je interesse om de job te komen ontdekken. 

Heb je vragen over de Discover Day? 

Neem zeker contact met ons via jobs@nmbs.be

Maak je binnenkort mee het verschil als treinbestuurder?