Discover Day treinbestuurders

25/9 - Brugge

 

Discover Day treinbestuurders

25/9 - Brugge

Treinbestuurders & bestuurders rangeringen

Treinbestuurders en bestuurders rangeringen spelen allebei een cruciale rol in het dagelijks treinverkeer, maar hun verantwoordelijkheden zijn anders. Heb je interesse in deze jobs maar zit je nog met heel wat vragen en zou je de job graag ontdekken? Dan is een Discover Day het perfecte moment. 

Als treinbestuurder vervoer je onze reizigers naar hun bestemming, maar er is meer: 

  • Je controleert de trein voor vertrek.  
  • Je garandeert een veilige en tijdige rit voor iedere passagier.  
  • Incidenten en kleine defecten los je zelfstandig op. 

Om treinbestuurder te kunnen worden, heb je een diploma van het secundair onderwijs (of een gelijkwaardigheidsattest) nodig. Dat behaal je na 6 jaar in het ASO, TSO of KSO en na 7 jaar in het BSO. 

Als bestuurder rangeringen

  • Je maakt je treinen klaar voor vertrek en brengt  de trein naar het vertrekstation. 
  • Je controleert of alles goed werkt. Een remtest hoort hier zeker bij want de veiligheid van onze reizigers is zeer belangrijk. 
  • Je maakt locomotieven en treinstellen klaar, haalt treinen uit elkaar en brengt de voertuigen naar de werkplaats voor onderhoud. 
  • In het station overhandig je een rijklare trein aan de treinbestuurder. 
  • Je werkt samen met heel wat collega’s. Rechtstreeks in de treinbundel met collega-bestuurders en je staat continu in contact met collega’s van het seinhuis. 

Om bestuurder rangeringen te kunnen worden, heb je minstens een getuigschrift van de derde graad van het BSO nodig (na 6 jaar) of een diploma van het secundair onderwijs (of een gelijkwaardigheidsattest). 

Schrijf je binnenkort in voor de Discover Day op woensdag 25/9 vlak bij het station van Brugge en maak kennis met de job van treinbestuurder en bestuurder rangeringen! 

Je volgt er een infosessie en je ervaart al eens wat het is om met de trein te rijden in de treinsimulator. We werken in verschillende groepen. Je moet rekenen dat je 2u30 ter plaatse bent.

Na de Discover Day laat je ons weten of treinbestuurder of bestuurder rangeringen de job van je dromen is en bespreken we de vervolgstappen. 

Hoe schrijf ik me in? 

Hou deze pagina in de gaten. Je kan je inschrijven vanaf eind augustus. 

Heb je vragen over de Discover Day? 

Neem zeker contact met ons op via jobs@nmbs.be

Maak je binnenkort mee het verschil als treinbestuurder of bestuurder rangeringen?