heb je een vraag?

 

 

heb je een vraag?

 

Hoe kan je solliciteren? Wat doen we met je gegevens? Lees onze antwoorden op de meestgestelde vragen. Of bel of mail ons gewoon even.

Dat is heel eenvoudig! Je solliciteert via deze website.
1. Zoek een job die bij je past door de filters te gebruiken en klik op ‘Zoek jobs’.
2. Selecteer de job waarover je meer wilt weten en/of voor wilt solliciteren.
3. Overtuigd? Klik op ‘Solliciteer nu’.
4. Heb je al een account?
Ja: meld je aan met je e-mailadres en paswoord.
Neen: vul je gegevens in.
Tip: om de privacyverklaring te accepteren moet je ze eerst openklikken.
5. Je krijgt na het solliciteren een automatische bevestigingsmail.
6. Succes!
Staat je ideale job momenteel niet online? Maak een profiel aan en schrijf je in voor onze job alerts. Dan krijg je een bericht voor elke nieuwe vacature die matcht met jouw profiel.
Na je sollicitatie krijg je een automatische bevestiging via e-mail. Zie je niet onmiddellijk iets verschijnen? Check ook eens je spamfolder. Je kan je sollicitaties ook bekijken onder MyJobProfile (zie tab 'Sollicitaties').
Ga naar MyJobProfile (rechts bovenaan) en log in met je e-mailadres en paswoord. Je heb dit paswoord zelf mogen kiezen op het moment van je online sollicitatie of op het moment dat je je account aanmaakte. Ben je je paswoord vergeten? Klik dan op ‘Paswoord vergeten?’, zo kan je een nieuw paswoord instellen.
Heb je nog niet gesolliciteerd bij NMBS of nog geen account? Klik dan in ‘MyJobProfile’ op ‘Maak een account aan’. Je maakt dan een profiel aan dat gelinkt is aan je e-mailadres en je kiest zelf een paswoord. Nadien kan je inloggen op de jobsite en solliciteren voor jouw toekomstige job.
Staat je ideale job momenteel niet online? Maak een profiel aan en schrijf je in voor onze job alerts. Dan krijg je een bericht voor elke nieuwe vacature die matcht met jouw profiel.
Alles begint bij een online sollicitatie via nmbs.be/jobs. Het sollicitatiepoces zelf varieert van job tot job. Ontdek dit op de vacaturepagina onder 'Wat zijn de volgende stappen?'.
NMBS biedt heel wat verschillende jobs. En die vind je overal. In treinen en stations. Maar net zo goed in kantoren, werkplaatsen en op werven. Ontdek de verschillende regio's waar je aan de slag kan op de pagina 'Vind mijn job'.
Spontaan solliciteren is helaas niet mogelijk. Staat je ideale job niet online? Maak een profiel aan en schrijf je in voor onze job alerts. Dan krijg je een bericht voor elke nieuwe vacature die matcht met jouw profiel.
We bieden zowel statutaire - als contractuele functies aan. Wie als statutaire medewerker wordt aangeworven, ondertekent geen arbeidsovereenkomst, maar valt onder de toepassing van "het statuut van het personeel". Bij contractuele functies teken je een contract net zoals in een privébedrijf.
Heb je relevante ervaring opgedaan in de privésector, de openbare sector of als zelfstandige? Dan kunnen we daarmee rekening houden in je loonvoorstel. Voor specifieke vragen kan je steeds contact opnemen per mail via CoordinationCareerSourcing@hr-rail.be
Voor heel wat jobs is het diploma minder relevant en speelt ervaring een belangrijke rol. Wil je weten of je in aanmerking komt met een bepaald diploma of met bepaalde ervaring? Dan kan je hiervoor contact opnemen op het gratis nummer 0800/35 116 of via e-mail naar aanwerving@hr-rail.be. Stuur je een mail? Bezorg ons dan zeker ook een kopie van je diploma of meer informatie over je ervaring. Zo kunnen we je sneller helpen.
Je diploma kan in aanmerking komen als het erkend wordt door NARIC-Vlaanderen via een gelijkwaardigheidsattest. Nederlandse bachelor- en masterdiploma’s worden automatisch als gelijkwaardig beschouwd. Meer info vind je hier.
Ja, je kan gerust contact opnemen met IDEWE: via telefoon op het nummer 02 525 20 57 of via e-mail naar rail@idewe.be
We werken niet met wachtlijsten. We raden je aan om regelmatig onze jobsite te bekijken. Wil je graag een e-mail ontvangen? Maak een profiel aan en schrijf je in voor onze job alerts. Dan krijg je een bericht voor elke nieuwe vacature die matcht met jouw profiel.
Contacteer de contactpersoon die vermeld staat in je uitnodigingsmail. Die bekijkt dan samen met jou of een andere datum mogelijk is.
We werven heel veel nieuwe collega's aan. Daarom duurt het soms wat langer om alle sollicitaties te verwerken. Het kan tot drie weken duren voor je een antwoord krijgt. Maar we doen er alles aan om je sneller op de hoogte te houden.
Natuurlijk, we geven je graag constructieve feedback die je verder kan helpen in je professionele carrière. Stuur gerust een mailtje naar de contactpersoon die vermeld staat in je uitnodigingsmail.
Je vindt een aantal sollicitatietips op deze pagina . Voor jobs in techniek, als treinbestuurder of treinbegeleider vind je op diezelfde pagina basisinformatie om je een idee te geven van deze typische spoorwegberoepen. Neem deze informatie zeker door voor je naar je sollicitatiegesprek gaat.

In de sollicitatieprocedure kan je gevraagd worden redeneertesten te maken. Die peilen naar je reactievermogen, ruimtelijk inzicht, abstract denkvermogen, verbaal redeneervermogen, je rekenkunde of je persoonlijkheid. Via de website van Selor kan je je op deze testen voorbereiden.

De gegevens van je profiel kan je zelf aanpassen via deze website onder MyJobProfile.

Ja, het is mogelijk om meerdere keren te solliciteren, maar enkel als die vacature onder een nieuw jobnews valt. Een jobnews is een nummer van een bepaalde vacature dat je terugvindt op de vacaturepagina.

Ben je afwezig en heb je niet verwittigd? Dan kan je helaas gedurende één jaar niet meer solliciteren (voor alle functies). Denk er dus aan om ons zeker te verwittigen.

Het resultaat van je sollicitatie is twee jaar geldig, je kan je aanwerving dus uitstellen. Neem hiervoor contact op via 0800/35 116 of stuur een mailtje naar aanwerving@hr-rail.be. Dit is niet van toepassing voor een contractuele functie. Als je een vooropzeg hebt bij je huidige werkgever bekijken we samen wanneer je kan starten.
Ja, dat kan. Onder MyJobProfile vind je een overzicht van je sollicitaties.
Ja, we gaan samen op zoek naar oplossingen om je sollicitatie bij ons zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je kan contact met ons opnemen via 0800 35 116 of aanwerving@hr-rail.be

Voor welk beroep je ook kiest, je krijgt altijd de mogelijkheid om je carrière een nieuwe wending te geven. Zowel verticaal als horizontaal.

Doorgroeien betekent in de eerste plaats dat je meer verantwoordelijkheid krijgt, maar soms kan je jobinhoud ook helemaal veranderen. Een voorbeeld: ben je treinbegeleider en slaag je voor de sollicitatie van eerste treinbegeleider? Dan kan je train manager zijn op internationale reizigerstreinen zoals de Thalys, maar ook andere taken krijgen: het opstellen van diensttabellen of het coachen van andere treinbegeleiders. Slaag je daarna ook nog eens voor de bevorderingsproef van instructeur? Dan kan je meewerken aan de opleiding van nieuwe treinbegeleiders en zo je kennis en ervaring doorgeven, of je kan meer organisatorische verantwoordelijkheden krijgen.

Ben je als finance officer aangeworven? Dan zijn er voor jou geen bevorderingsproeven, maar natuurlijk wel andere doorgroeimogelijkheden. Zo kan je teamlead worden of expert finance.

We moedigen je aan om de kansen die er zijn te grijpen. Beslis je om niet op te klimmen, maar met veel enthousiasme de job te blijven uitoefenen waarvoor je oorspronkelijk gekozen hebt? Dan hebben wij daar zeker niets op tegen. De ervaring die je opbouwt, is namelijk je grootste troef. Mogelijkheden genoeg dus!

Als deel van de Belgische spoorwegen, bezorgt NMBS een abonnement aan alle medewerkers waarmee je je gratis met de trein kan verplaatsen in de Benelux. Er wordt geen terugbetaling van vervoerskosten voorzien voor verplaatsingen met de auto. Vaak kan je wel genieten van een tussenkomst voor bus/tram/metro.
Jazeker! Er zijn veel mogelijkheden om je carriere een andere wending te geven.

Voor bepaalde jobs kan je niet meteen aan de slag, maar doorloop je eerst een opleiding of stageperiode. Je wordt tijdens deze periode gezien en verloond als een volwaardige medewerker, met dat verschil dat je op verschillende momenten beoordeeld zal worden. Slaag je niet voor de stage of opleiding? Dan kijken we eerst of er andere jobmogelijkheden zijn. In het slechtste geval betekent dit helaas je ontslag.

Wens je opnieuw te solliciteren? Hou er dan rekening mee dat je onder bepaalde voorwaarden even niet kan solliciteren. Wens je meer info? Neem gerust contact op via 0800/35 116 of stuur een mailtje naar aanwerving@hr-rail.be.

Absoluut! Je kan bij ons al solliciteren vanaf je laatste jaar. Slaag je voor de sollicitatie? Dan ga je aan de slag van zodra je afgestudeerd bent.
Studeer je voor ingenieur, master, bachelor of volg je technisch secundair onderwijs? Dan hebben wij zeker wat je zoekt! Een stage bij NMBS is dé manier bij uitstek om je kennis en praktijk te ontwikkelen in een onderneming die volop evolueert, zowel op technisch vlak als op het gebied van marketing, HR, finance ... Een uitstekende gelegenheid om een echte eerste professionele ervaring op te doen en ondersteund te worden door ervaren collega’s die hun knowhow willen delen. Meer info over onze stages vind je op https://jobs.belgiantrain.be/go/Stagiaire/8755802/
Nee, we bieden ook jobs aan voor starters of mensen die een carrièreswitch willen maken. Op de vacaturepagina vind je meer informatie over de competenties, het diploma en de ervaring die we verwachten.
NMBS hecht veel belang aan contact met studenten. Daarom organiseren we wedstrijden, nemen we deel aan jobbeurzen in scholen en werken we samen met studentenverenigingen. We hebben ook goede contacten met scholen voor onze stagewerking.
Ben je op je eerste werkdag minstens 18, heb je een getuigschrift tweede graad secundair onderwijs en een studentenstatuut? Dan kan je bij NMBS wat bijverdienen, je eerste werkervaring opdoen en klanten helpen! Meer info vind je op URL

Om je inschrijving op een job event of je sollicitatie te behandelen, verwerken wij volgende categorieën van gegevens:

Identificatie- en contactgegevens: zoals naam, titel, adres,telefoonnummer, e-mailadres, rijksregisternummer en paswoord.

Foto’s en andere multimedia die je aan ons hebt bezorgd.

Academisch curriculum, gegevens over beroepsbekwaamheid, professionele ervaring, uitslagen van testen en persoonlijke bijzonderheden die je aangeeft op je cv.

Heb je een profiel aangemaakt? Dan gebruikt HR Rail als rekruteerder voor NMBS en als verwerker van de gegevens je contactgegevens die je hebt ingegeven via MyJobProfile om je te informeren over vacatures, job events en wedstrijden. HR Rail behandelt hiermee ook je inschrijvingen voor job events en wedstrijden of andere acties. HR Rail verwerkt ook andere gegevens om je sollicitatie te evalueren.
Je gegevens worden twee jaar bijgehouden. Nadien worden ze automatisch gewist. Enkel de gegevens noodzakelijk voor je account (e-mailadres en paswoord) blijven langer bewaard. Wil je je account wissen? Contacteer ons dan via dataprotection@hr-rail.be
Neen, je klantgegevens op www.nmbs.be en MyJobProfile op www.nmbs.be/jobs zijn volledig gescheiden.
Je hebt steeds het recht om inzage te verkrijgen tot je persoonsgegevens die wij verwerken, en deze te laten verbeteren. Hiervoor kan je contact opnemen via e-mail. De gegevens van je profiel kan je trouwens zelf aanpassen via deze website onder MyJobProfile.

Je kan altijd je toestemming tot verdere verwerking van gegevens die gebaseerd zijn op je toestemming intrekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Je hebt ook het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit wil zeggen dat je het recht hebt om de gegevens die je aan ons hebt gegeven, in een gestructureerde, gangbare en machine-leesbare vorm te verkrijgen, en je het recht hebt om die aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen.

Neem hiervoor contact op via e-mail naar dataprotection@hr-rail.be of op onderstaand adres:

HR Rail

10.04 HR.003 Information Security & Data Protection Office

Frankrijkstraat 85, 1060 Brussel

Enkel medewerkers die je sollicitatie beheren hebben toegang tot je persoonsgegevens die ze strikt nodig hebben om hun job naar behoren uit te voeren. HR Rail kan je gegevens doorgeven aan de vennootschappen waarbij je solliciteert of waar je tewerkgesteld wordt: bv. NMBS, Infrabel, TFI (Thalys) en EIL (Eurostar).

Je gegevens kunnen ook worden doorgegeven aan de VDAB, FOREM, Actiris of Bruxelles Formation (de regionale arbeidsbemiddelingsinstanties van de overheid) met het oog op het aanbieden van een voorafgaande relevante opleiding, georganiseerd in nauwe samenwerking met de spoorwegen, om je slaagkansen op aanwerving te verhogen.

Indien we selectiekantoren of assessment centers gebruiken om je sollicitatie te behandelen, geven wij een aantal van je gegevens door aan deze organisaties. Deze organisaties verwerken je gegevens volgens de geldende wetgeving van de verwerking van persoonsgegevens.

Zat je vraag er niet tussen?

Heb je een vraag over een specifieke vacature? Je vindt contactgegevens op de vacaturepagina.

Heb je een andere vraag? Contacteer ons dan via telefoon of e-mail.