Digitale kick-off 10e editie 

 

Het startschot van de BERT-wedstrijd (Belgian Railways competition for Technicians) werd online gegeven op 7 oktober 2020. BERT loopt het hele schooljaar door tot de finale op 26 mei 2021. Technische en beroepsscholen in de STEM richtingen (Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde) worden opnieuw uitgedaagd om een concrete oplossing te bedenken én uit te werken voor de opdracht die NMBS geeft. 
 

NMBS organiseert voor de tiende keer de BERT-wedstrijd (BElgian Railways competition for Technicians). De peter van deze 10de editie is niemand minder dan Marc Herremans. Hij nam elf keer deel aan Ironman-wedstrijden, de zwaarste triatlons ter wereld. Marc zit sinds een ongeluk in 2002 in een rolstoel, maar hij is nog steeds een actief sporter. Daarnaast is hij een inspirerend spreker en coach van verschillende talentvolle atleten. 

De uitdaging dit jaar? Een systeem ontwerpen waarmee reizigers met een beperkte mobiliteit, kinderwagens of zware koffers makkelijker kunnen in- en uitstappen. Een thema met een belangrijke maatschappelijke impact. Meer weten: ontdek hier alles over de opdracht.