Ontdek de winnaars van vorig jaar  

 

Githo Nijlen werd uitgeroepen tot winnaar van de finale van de 9de editie van "BERT", BElgian Railways competition for Technicians. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd voor jongeren uit het beroeps- en technisch onderwijs en de STEM-richtingen werden scholen uitgedaagd om het mobiele station van morgen te ontwerpen. 

NMBS en HR Rail daagden technische studenten in heel België uit om een mobiel station te ontwerpen dat oog heeft voor duurzaamheid, er goed uitziet en comfortabel is voor reizigers. 

In normale omstandigheden zou de finale hebben plaatsgevonden in Train World. Dit jaar gingen de deelnemende scholen online om onze jury te overtuigen. 

Het project van Githo Nijlen is zeer volledig en straalt een duidelijke "Eco-urban" visie uit. Het ontwerp werd overigens door leerlingen uit verschillende jaren en richtingen uitgewerkt, met aandacht voor uitzicht, comfort en kost-efficiënte energie- en watervoorziening. 

De winnaar en Sint-Lambertusschool uit Westerlo (die de tweede plaats bemachtigde), kregen elk een geldprijs. De betrokken leerlingen werden met reischeques beloond. 

Proficiat!