“We worden niet voor niets de MacGyvers van NMBS genoemd.”

Dries, Supervisor technieken bij NMBS

Dries staat als supervisor/werftoezichter technieken aan het begin van zijn carrière bij NMBS. Samen met de aannemer volgt hij de werven op. “Ik hou ervan om met creatieve oplossingen uit de hoek te komen. Op de werf wachten elke dag nieuwe uitdagingen.”

Dit was de job waarvoor ik moest gaan

“Ik werkte eerst als projectingenieur en later als projectmanager bij een automatisatiebedrijf. Machines ontwerpen, productie controleren, budgetten en timing opvolgen, … Maar ik begon de voeling met technieken te missen. Toen hoorde ik op de radio dat NMBS op zoek was naar ingenieurs en waagde mijn kans.

Het sollicitatiegesprek verliep heel open en informeel. Het contact met toekomstige collega’s bevestigde alleen maar mijn aanvoelen; supervisor/werftoezichter is een heel veelzijdige job. Ik wou er echt vol voor gaan.”

Je kan op iedereen rekenen

“In het begin komt er heel wat nieuwe informatie op je af. We werken in een unieke situatie met specifieke richtlijnen. Bijvoorbeeld welke materialen we mogen gebruiken en hoe je veilig werkt in een spooromgeving.

Ik liep mee met ervaren collega’s. Na een aantal weken ben je in staat om je eerste werf zelf op te volgen. Je bent de rechterhand van de Executive Officer en kan altijd op hem/haar/hen terugvallen. En ook de andere collega’s zijn heel bereikbaar.”

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

“NMBS is sterk aan het vernieuwen. Mijn werven liggen verspreid over Oost- en West-Vlaanderen. Zo zijn er de nieuwe perrons in Kortemark en Diksmuide, maar ook roltrappen en liften in verschillende stations. Als supervisor/werftoezichter heb ik heel uiteenlopende taken. Zo volg ik graafwerken op en controleer ik de nieuw geplaatste elektrische leidingen en LED-perronverlichting. Je krijgt heel wat vrijheid want je staat zelf in voor je planning en je verplaatsingen. Maar daarnaast krijg je ook heel wat terug, zoals glijdende werkuren.”

Supertevreden

“Ik ben supertevreden met mijn stap naar NMBS. De job bevalt mij enorm. Ik maak deel uit van een geweldig team met een heel amicale sfeer. En in het splinternieuwe diamantgebouw in Gent is het zeer aangenaam werken.”

Ook zin gekregen in een job als supervisor bij NMBS? Ontdek onze jobs!