“We zijn echt een compleet kantoor. We kunnen de studie van onze projecten 100% volgen.”

Grégory, Expert Design Stations bij NMBS

”Onze dienst is onderverdeeld in drie afdelingen, volgens de bouwtechnieken.  Architectuur, stabiliteit en speciale technieken hebben er hun plaats.

Het eerste team houdt zich bezig met de studie van de architectuur tot de bouwvergunning. Het stabiliteitsteam neemt dan het dossier over en berekent de hoeveelheid beton en staal die we nodig zullen hebben om het gebouw te stabiliseren. Zodra de plannen zijn aangepast, gaat het dossier naar de afdeling speciale technieken om elektriciteit, HVAC, enz. te bestuderen.

We vormen echt een compleet team. We kunnen de studie van onze projecten 100% opvolgen. Daarnaast is er de diversiteit van de werken, wat me altijd heeft aangesproken bij NMBS. We bouwen stations, parkings, onderdoorgangen, werkplaatsen. Ik heb het niet alleen over diversiteit in techniek, maar ook op artistiek vlak, omdat we echt werken aan leuke projecten die heel uiteenlopend zijn.

Elke tekenaar houdt ervan om plannen op te maken en om het resultaat daarna ‘in het echt’ te zien.  Het is ook teamwork, want alleen raak je er niet.”

Ook zin gekregen in een job in het studiebureau van NMBS? Ontdek onze jobs!