"NMBS is voor mij een toekomstgerichte keuze."

Joël, executive officer bij NMBS

Na een carrière van meer dan 20 jaar in de industrie maakte Joël in 2019 de overstap naar NMBS. Als Executive Officer is hij verantwoordelijk voor alle technische installaties in de stationsgebouwen en ziet hij toe op stationsrenovaties en perronverhogingen. Een kwalitatief resultaat voor de reizigers is steeds het doel.

“In de industrie deed ik heel wat ervaring op in verschillende domeinen. Na 20 jaar vond ik het tijd voor iets anders. Verschillende ex-collega’s maakten al de overstap naar NMBS en deelden hun positieve ervaringen. Het was voor mij een stap in een onbekende richting maar NMBS overtuigde mij met haar technologische diversiteit en schaalgrootte. En ook haar maatschappelijke rol speelde mee. NMBS is voor mij een toekomstgerichte keuze.

Mijn werkzetel is in Gent maar ik volg projecten op over heel Oost- en West-Vlaanderen. Aan uitdagingen heb ik hier geen gebrek. En ook mijn ervaring uit de industrie komt hier goed van pas. Projectmanagement, normering en standaardisatie, het komt allemaal aan bod. Ik draag de eindverantwoordelijkheid en heb ook medezeggenschap in nieuwe projecten.

Sinds januari vertoef ik in het hypermoderne diamantgebouw vlak bij het station Gent-Sint-Pieters. Een aangename werkplek!”

Ook zin gekregen in een job als executive officer bij NMBS? Ontdek onze jobs!