“Wanneer ik weer iets nieuws heb bijgeleerd, is mijn dag geslaagd.”

Tim, Concept & support officer bij NMBS

“Zoals mijn functietitel al doet vermoeden, is mijn job tweeledig. Enerzijds bieden we met ons team ondersteuning aan de controlekamers en het Security Operations Center (SOC) van NMBS. Wij bekijken zelf de camerabeelden niet, maar zorgen ervoor dat ze correct binnen komen. Anderzijds heb je het luik projectopvolging. Zo werk ik bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuw videomanagementsysteem.”

Safety first

“Iedereen binnen het team heeft zo z’n specialiteit. Voor mij is dat brandveiligheid, inbraakpreventie en camerabeveiliging. Ik zie bijvoorbeeld toe op de installatie van nieuwe branddetectoren en zorg voor de testing ervan. Momenteel zijn er zo’n 9.000 camera’s geïnstalleerd op het spoorwegdomein, maar daar komen er elke dag bij. Werk verzekerd!”

Sectorswitch: van toerisme naar openbaar vervoer

“Ik ben eerder toevallig bij NMBS terechtgekomen. Ik heb een bachelor toerisme- en recreatiemanagement en was ook aan de slag in de toeristische sector. Ik heb daarin verschillende jobs doorlopen. In mijn laatste job lag de focus op de optimalisatie van online reservatiesystemen.

Eind 2019 vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op LinkedIn kwam ik de vacature voor ‘Concept & Support Officer’ tegen. Het was voor mij duidelijk dat ik me verder wilde verdiepen in IT-support, maar eerlijk? Ik dacht niet dat ik zou uitgenodigd worden voor een gesprek. Voor deze job is de affiniteit met IT heel belangrijk en die heb ik gelukkig wel. Ik was heel blij dat ik kon starten.”

Altijd het hoofd koel houden

“Als Concept & Support Officer is het belangrijk dat je stressbestendig bent. Je werkt soms onder druk en daar moet je mee kunnen omgaan. Ook communicatieve skills komen van pas. Zowel voor je contacten met de collega’s in de controlekamers als met techniekers die instaan voor de installatie van de veiligheidsapparatuur. Je moet ook leergierig zijn. We werken met heel wat verschillende systemen en die moet je onder de knie krijgen. Gelukkig krijg je daar de tijd voor. Een goeie dag is voor mij wanneer ik weer iets nieuws heb bijgeleerd.”

Ook zin gekregen in een job bij NMBS? Ontdek onze jobs!