“Wij beheren de investeringen van NMBS.”

Caroline, Senior Manager Business Partner bij NMBS

“Van opleiding ben ik ingenieur-architecte en ik werk sinds 2008 bij NMBS. Daarvoor heb ik vier jaar ervaring opgedaan bij twee andere bedrijven. Het ene was een studiebureau waar projecten van A tot Z werden gerealiseerd, maar op kleine schaal. Het andere was het Waals Gewest waar ik voornamelijk bouwvergunningen behandelde. Ik was op zoek naar een meer technische job. Een vriend van mij werkte bij NMBS in Luik als architect. Hij liet me weten dat er een openstaande vacature was in Brussel. Ik heb gesolliciteerd en kon even later starten in het studiebureau van de directie Stations waar de projecten van een heel andere grootorde zijn.”

Business Partner = referentiepersoon

“Vandaag ben ik binnen de directie Finance verantwoordelijk voor het beheer van de investeringen van alle directies bij NMBS. Ik leid ook een team van vijf personen en als Business Partner sta ik continu in contact met de verschillende operationele directies. Wij zorgen voor rapportering, budgetopvolging en we volgen ook vragen van het management met betrekking tot grootschalige projecten op. Wij werken ook aan begrotingscycli en verzamelen nuttige input om voorstellen te kunnen doen aan de beheersorganen. We bieden ondersteuning aan de business op het vlak van opleidingen en zijn betrokken bij alles wat met investeringen te maken heeft.”

Voorliefde voor management en cijfers

“Mijn parcours bij NMBS is het beste voorbeeld dat je bij NMBS zowel horizontaal als verticaal kan evolueren. Er worden ook heel wat opleidingen aangeboden. Ik moedig mijn team altijd aan om zoveel mogelijk opleidingen te volgen. In mijn carrière heb ik veel bijgeleerd, vooral over publieke aanbestedingen. Ik ontdekte ook een voorliefde voor management en cijfers. Wat mij vooral aanspreekt in mijn rol vandaag is de strategische blik die ik heb op alle investeringen van NMBS met de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Het is ook belangrijk om analytisch en nauwkeurig te zijn. Je moet ook vaak terugvallen op anderen. Het is dus belangrijk dat je gemakkelijk contacten legt en vlot communiceert. Onze gesprekspartner moet zich ervan bewust zijn dat wij er uiteindelijk zijn om te helpen.”

“De erkenning die ik krijg voor mijn werk is een belangrijke energiebron.”

“Ik heb drie kinderen. Ik heb dus zeker mijn handen vol! Sinds enkele jaren jog ik regelmatig om mijn hoofd leeg te maken. Ik doe dat ook tijdens de middagpauze met collega’s. Daarnaast ga ik ook soms zwemmen. Voor mij is het bij NMBS zeker mogelijk om een evenwicht te vinden tussen mijn werk- en privéleven.

Erkenning vind ik iets heel belangrijk. Ik krijg dat geregeld van mijn leidinggevenden en dat weet ik te appreciëren. Ik zou een job bij NMBS zeker aanraden. Het is een groot en divers bedrijf waar iedereen wel z’n gading kan vinden en zich verder kan ontwikkelen. Mijn tip? Breng je goed humeur mee en solliciteer. Er staan je een aantal fantastische uitdagingen te wachten!”

Ook zin gekregen in een job bij NMBS? Ontdek onze jobs!