“Een directe impact hebben op het dagelijks leven van mensen en een job met een maatschappelijk kantje, dat is volledig m’n ding!”

Gérard Dayse – Legal expert

“Ik maak nu 3 jaar deel uit van NMBS nadat ik al 20 jaar werkzaam was bij Eurostation, het ex-vastgoedfiliaal van NMBS.

Ik ben jurist en maak deel uit van de juridische dienst. In die rol hou ik me voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Ik behandel ook dagelijks vragen die te maken hebben met vastgoed. Het is mijn taak om adviezen te formuleren in geschillendossiers en verkopen in onroerend goed in goede banen te leiden. NMBS is namelijk veel meer dan de treinen en stations. We hebben ook heel wat concessies (dat zijn ruimtes op publiek domein die ter beschikking gesteld worden), terreinen en gebouwen in ons bezit.

Een directe impact hebben op het dagelijks leven van mensen en een job met een maatschappelijk kantje, dat is volledig m’n ding!

Wat me vooral aanspreekt in m’n job? De autonomie die ik krijgt, de verscheidenheid aan taken en vooral de interactie met collega’s. Sociale relaties hebben me altijd geïntrigeerd en dat is op m’n werk niet anders. Ik werk nauw samen met collega’s van de directie Stations. Dat is de directie die verantwoordelijk is voor het vastgoedbeheer. Maar ik werk bijvoorbeeld ook samen met notarissen en advocaten. Bij vastgoed horen al eens geschillen rond milieu of stedenbouw en daar zijn altijd veel partijen bij betrokken. Daarnaast kom ik ook in contact met onze concessionarissen, in geval van geschillen.

In zo’n groot bedrijf vind je soms moeilijk je weg of de juiste informatie, maar ik merk daar een enorme vooruitgang de laatste jaren. Er is een mentaliteitswijziging aan de gang, onze bedrijfswaarden komen elke dag naar boven en het imago van NMBS gaat erop vooruit. Ik ben fier dat ik deel mag uitmaken van die verandering!”

Ook zin gekregen in een job als legal advisor bij NMBS? Ontdek onze jobs!