“Ik werk mee aan een kwaliteitsvolle dienstverlening voor de klant, elke dag opnieuw.”

Antoine, Project Buyer ICT bij NMBS

“Ik ben in juli 2017 bij NMBS gestart. Ik heb altijd binnen aankoop gewerkt, maar intussen heb ik niet meer dezelfde functie als bij mijn start. Vandaag, als Project Buyer ICT, koop ik informaticadiensten en -producten aan voor NMBS.”

“Het doel? Een contract aan de beste prijs en voorwaarden.”

“Enerzijds volg ik de aankoopprocedures voor verschillende directies op en zorg ik ervoor dat de juiste procedure gevolgd wordt. Daarnaast adviseer ik ook onze dochteronderneming Ypto over de procedures en de best practices. Ik sta ook in voor de nazorg van de aankoop. Procurement, de dienst waarvoor ik werk, bestaat uit twee grote delen. Enerzijds een operationele divisie dat zich bezighoudt met specifieke noden en anderzijds de divisie “Sourcing” die instaat voor complexere en strategische aankopen. Ik ben gestart in het operationele, maar intussen werk ik binnen Sourcing en dat is meer mijn ding. Je identificeert de noden van de klant, stelt zijn noden in vraag met behulp van je kennis van de markt en gaat op zoek naar een leverancier die aan die noden tegemoet kan komen. En daarmee ga je door tot wanneer je de ideale leverancier gevonden hebt die een contract aan de beste prijs en voorwaarden kan leveren.

Aangezien NMBS een overheidsbedrijf is, zie ik er ook op toe dat er goed wordt omgegaan met staatsgeld en waar mogelijk kosten bespaard worden. Samenvattend kan je dus stellen dat mijn job een mix is tussen commerciële onderhandelingen en het juridische. Dat juridische speelt een kleinere rol, maar is toch ook niet onbelangrijk aangezien je een goede kennis van de wet op de overheidsopdrachten nodig hebt.”

Persoonlijke impact op een kwalitatieve dienstverlening

“In mijn functie werk ik eerder individueel met persoonlijke en contractuele doelstellingen. Maar we delen onze ervaringen en competenties met het hele team. Ik heb het geluk dat ik kan rekenen op fijne collega’s die ik echt kan vertrouwen. Ik heb ook een goede leidinggevende. Ik voel dat ik deel uitmaak van een dienst die in evolutie is en waar er ruimte is voor mijn persoonlijke input. Ik vind het fijn dat ik zelf initiatief kan nemen en kan invullen op welke manier ik mijn dossiers behandel. Uiteraard hebben we ook repetitieve taken en administratie maar die worden afgewisseld met commerciële contacten, het uitdagen van klanten en relaties met anderen.

Natuurlijk blijft het een bureaujob, maar er is meer. Ik ben jong en het zit in mijn karakter om van de platgetreden paden af te wijken, zeker bij nieuwe projecten. In mijn job kan ik meewerken aan transversale projecten en een echte impact hebben en zo bijdragen tot een kwaliteitsvolle dienstverlening voor de reiziger.”

Focus op opleiding

“Naast mijn werk bij NMBS volg ik ook een master in arbeidswetenschappen met focus op interdisciplinaire en Europese betrekkingen in avondonderwijs. En ik ben ook papa van een dochter van bijna 2 jaar. Zij is mijn grootste bron van geluk, maar ook mijn grootste tijdsvreter. Ik zou zeggen dat mijn werk me voor 90% toelaat dit allemaal perfect met elkaar te combineren. NMBS biedt ons een zekere flexibiliteit in werkuren.

Een ander voordeel van werken bij NMBS is het grote opleidingsaanbod. Ik kan al niet meer bijhouden hoeveel opleidingen ik heb gevolgd. Voor wie zichzelf wil uitdagen en zijn kennis verder wil uitdiepen, is NMBS the place to be.”

Ook zin gekregen in een job als buyer bij NMBS? Ontdek onze jobs!