“We werken aan een dienstverlening die Google-fast en Apple-easy is. We zetten een programma op om jonge talenten aan te werven, en nog veel meer.”

Elke, Head of Procurement Excellence bij NMBS

Het jobaanbod van NMBS is niet beperkt tot treinbesturing en -begeleiding. Er zijn nog veel meer interessante jobs. De afdeling Procurement, bijvoorbeeld, staat in voor de aankoop van alle denkbare dingen die nodig zijn om een trein te laten rijden en een goede dienstverlening aan de reizigers te bieden: van inktpatronen, uniformen en tablets, tot complete treinen en locomotieven. “Ik vind het vooral boeiend om te zien hoe we bijdragen aan een heel zichtbare service”, zegt Elke Galle. “Wanneer we mensen veilig en comfortabel op hun bestemming brengen, draagt ook onze afdeling daaraan bij.”

Elke Galle (36) studeerde vertaalkunde, waarna ze aan de slag ging in het UZ Gent als redactiemedewerker van een medisch tijdschrift. Kort daarna koos ze voor een job bij NMBS en kreeg ze een uitnodiging voor een gesprek bij de afdeling Procurement. Ruim tien jaar later werkt Elke nog altijd bij die afdeling. In die periode heeft ze wel al drie functies doorlopen. “Mijn parcours vat voor mij heel goed de troeven van NMBS samen”, vertelt ze. “Enerzijds is NMBS een heel stabiele werkgever. Anderzijds krijg je hier echt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en door te groeien binnen de domeinen die je interesseren: binnen je eigen afdeling, maar ook in andere afdelingen, zoals marketing, sales en HR.”

Zicht op het hele bedrijf

Elke startte bij NMBS als Coördinator Relance. “Bij Procurement willen we onze interne klanten de best mogelijke, duurzame en kostenefficiënte oplossingen aanbieden om een goede service te leveren aan de reiziger. Een belangrijk onderdeel van onze aankopen zijn de wisselstukken voor het onderhoud van de treinen.” Relance zet maximaal in op het verzekeren van een tijdige bevoorrading van de wisselstukken. “Als Coördinator Relance ben je de schakel tussen de medewerkers van de NMBS-werkplaatsen, de aankopers van Procurement en de leveranciers. Een boeiende functie waarbij je snel de verschillende facetten van NMBS leert kennen en een breed netwerk opbouwt.” In haar volgende functie vervulde Elke de rol van sleutelgebruiker binnen Procurement voor de IT-toepassingen van NMBS en Procurement.

Vandaag luidt Elkes officiële titel Procurement Leadership Team Office Manager. “Je kunt die rol vergelijken met wat in een Project Management Office gebeurt, maar dan toegespitst op Procurement. Je coördineert de activiteiten van het Procurement Leadership Team, het management van Procurement en bent het unieke aanspreekpunt, zowel intern als voor leveranciers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle interne communicatie binnen de afdeling. Dat is een belangrijk aspect van mijn job.” De context waarin de aankopen van NMBS plaatsvinden, verandert snel. “We zijn volop bezig met het vereenvoudigen en digitaliseren van onze processen. We werken aan een dienstverlening die Google-fast en Apple-easy is. We zetten een programma op om jonge talenten aan te werven, en nog veel meer. Het is belangrijk dat iedereen binnen de afdeling van die veranderingen op de hoogte is.”

Groot bedrijf, veel kansen

Gevraagd naar de voordelen van een job bij NMBS, hoeft Elke niet lang na te denken. “NMBS heeft een belangrijke maatschappelijke functie en draagt bij aan een duurzame mobiliteit. Het is een groot bedrijf dat heel wat mogelijkheden biedt voor zijn medewerkers.” Wie initiatief neemt, kan op ondersteuning rekenen. Wanneer je een goed idee hebt, krijg je de kans om daarmee aan de slag te gaan. “Persoonlijk vind ik het ook erg belangrijk dat je als medewerker jezelf kunt blijven ontwikkelen en een gevarieerde carrière kan opbouwen”, zegt Elke. Tegelijk profileert NMBS zich als een aantrekkelijke werkgever. “Een mooie verloning, flexibele werkuren, de mogelijkheid tot telewerk, een goede vakantieregeling en nog veel meer. Je komt hier terecht in een positieve werksfeer, met een mooie mix aan mensen.” (bron: Jobat)

Ook zin gekregen in een job bij NMBS? Ontdek onze jobs!