“NMBS kijkt naar competenties, niet naar leeftijd.”

Hans, Procurement Transformation Project Officer bij NMBS

“Na een mooie carrière als interim senior aankoper bij een waterleidingmaatschappij in Nederlands Limburg kreeg ik plots te horen dat er geen plaats meer was voor mij. Begin er maar aan op je 57ste om een nieuwe job te vinden! Na een interim kreeg ik de mogelijkheid om als aankoper aan de slag te gaan bij NMBS. Deze kans greep ik met beide handen, ook al betekende dat 5 uur per dag pendelen vanuit mijn uitvalsbasis in Flémalle. Flexibiliteit is mijn handelsmerk. De combinatie met telewerk geeft mij persoonlijk een betere werk-privé balans.”

Gewoon doen

“Ik werk nog steeds binnen de aankoopafdeling, maar intussen niet meer als senior buyer maar binnen de cel Transformation. Ik werk op dit ogenblik aan richtlijnen om leveranciers, die zich recent op het NMBS online aankoopplatform ‘SupplyOn’ hebben aangemeld, op een laagdrempelige manier te begeleiden.  Ik heb een faciliterende rol. Mijn leeftijd zorgt ervoor dat ik kan terugvallen op heel wat ervaring. ‘Gewoon doen’ is wel mijn motto. Ik wacht niet af, maar laat de zaken graag vooruitgaan.”

Kansen voor iedereen

“Van het selectieproces bij NMBS onthoud ik vooral één ding: NMBS is er voor iedereen. Ze kijken naar ervaring en kennis. That’s it. Leeftijd speelt geen rol. De komst van CEO Sophie Dutordoir heeft ook heel wat in gang gezet. De sfeer onder collega’s is hartelijk maar misschien iets zakelijker dan vroeger en dat mag ook wel. NMBS is volop op zoek naar manieren om efficiënter te werken. Er is nog een hele weg af te leggen, maar de ‘boel’ is zeker in beweging.”

Ook zin gekregen in een job bij NMBS? Ontdek onze jobs!