“Ik kreeg on the job opleidingen en in shiften werken zorgt voor veel variatie.”

Inaki, Logistiek bediende bij NMBS

“Na vijf jaar secundair onderwijs in de richting houtbewerking had ik zin om zelf geld te verdienen. Mijn mama overtuigde me om toch eerst een diploma te behalen; zo kwam ik bij deeltijds onderwijs terecht. Dat vond ik een goede combinatie tussen school en werk. Na twee jaar behaalde ik mijn diploma van logistiek medewerker. Toen ik afstudeerde deed ik heel wat interim jobs in de logistieke sector. Soms was dit fysiek zwaar omdat er door de werkdruk ook veel met de hand moest gebeuren.”   

1000 x dank Christophe

“Christophe, een goeie vriend, werkte al bij NMBS in de centrale werkplaats van Mechelen. Dankzij de verhalen over zijn werk en collega’s begon ik te dromen om er ook te werken. In 2018 ging ik ervoor: ik solliciteerde online, kwam op gesprek en wist meteen daarna dat ik geslaagd was.

Toen ik startte kreeg ik veel opleidingen. Dit was vooral on the job om de werkplaats van Mechelen beter te leren kennen, de veiligheidsregels toe te passen, maar ook rond ergonomisch werken. Ik rijd met de heftruck en breng (ver)nieuw(d)e treinonderdelen naar de juiste plaats en de oude onderdelen breng ik weg. Mijn walkie talkie heb ik steeds bij want zo communiceer ik met mijn collega’s.”

In shiften werken zorgt voor variatie

“Hier in Mechelen werken we in shiften: er is een dagdienst en een late shift. Niet alleen qua uren is dit een voordeel: als ik ‘de late’ doe kan ik uitslapen en naar de winkel gaan terwijl iedereen aan het werk is. Maar ook qua werk is het een voordeel: de taken die je overdag doet, zijn anders dan die tijdens de late shift. Tijdens de late shift ligt de focus meer op logistiek werk: je rijdt minder met de heftruck, maar je moet meer zaken op zijn plaats leggen. We zijn een team van acht personen en de sfeer zit echt goed. Er is veel gevoel voor humor in ons team, er wordt dus vaak gelachen.”

Ook zin gekregen in een job als logistiek bediende bij NMBS? Ontdek onze jobs!