“Als technieker heb je bij NMBS een uitdagende en boeiende job. Elke dag is anders. We zoeken zelf de mechanische en elektrische storingen op en zorgen voor het nodige onderhoud.”

Tasso, mecanicien bij NMBS

“Door de sluiting van Ford Genk moest ik op zoek aan andere job. In 2014 startte ik als mecanicien bij NMBS. In het begin was het wel even wennen, ik had dan ook 26 jaar in de autosector gewerkt. De sluiting kwam hard aan. NMBS betekende voor mij een tweede kans die ik niet met één, maar met beide handen gegrepen heb. Dit was de beste beslissing van mijn leven!” 

“Bij mijn start kreeg ik een peter toegewezen. Hij maakte me wegwijs. Daarna moet je het heft in eigen handen nemen. Als je zin hebt om door te groeien, kan dat zeker. Intussen ben ik zelf teamleader. Als technieker heb je bij NMBS een uitdagende en boeiende job. Elke dag is anders. We zoeken zelf de mechanische en elektrische storingen op en zorgen voor het nodige onderhoud. We werken in een ploegensysteem waarbij we om de vijf weken één week ’s nachts werken. Bij Ford heb ik 11 jaar nachtdienst gedaan en dat is echt vermoeiend!” 

“Als teamleader moet je vooral menselijk kunnen zijn. Je moet ook weten wat er allemaal gaande is. Wanneer een trein defect is, moet jij de onderhoudstaken verdelen onder je team. Deze moeten zo goed mogelijk uitgevoerd worden zodat de trein veilig terug kan vertrekken. Veiligheid, stiptheid en kwaliteit zijn het allerbelangrijkst. Wat ik zou willen zeggen tegen geïnteresseerde sollicitanten? Durf!” 

Ook zin gekregen in een job als mecanicien bij NMBS? Ontdek onze jobs!