“Met ons team installeren we het nieuwe Europese veiligheidssysteem ETCS op de treinen.”

Kaat, Techniekster elektromechanica bij NMBS

“Ik werk intussen twee jaar als technicus elektromecanicien op de motorrijtuigen MR 80 in de centrale werkplaats in Mechelen. Met ons team installeren we het nieuwe Europese veiligheidssysteem ETCS op de treinen. In mijn bacheloropleiding maakte ik kennis met elektriciteit in het vak technologische opvoeding. Ik ontdekte dat ik wel graag bezig was met mijn handen. Ik startte daarna een opleiding tot elektrotechnisch installateur in het avondonderwijs. Na een korte tussenstop in het onderwijs ben ik de bedrijfswereld ingegaan waar ik het vak elektriciteit pas echt onder de knie heb gekregen.

Bij NMBS heb ik nooit negatieve opmerkingen gekregen. Soms wordt er al eens stoer gedaan, maar dan reageer ik niet of juist wel. Het hangt wat af van persoon tot persoon hoe je best reageert. Het gebeurt weleens dat ik hulp vraag om iets zwaars te tillen, maar daar wordt geen probleem van gemaakt. Integendeel.”

Als vrouw krijg je hier dezelfde doorgroeimogelijkheden. Ik heb bijvoorbeeld een gesprek gehad met mijn manager om als vervangend teamleader van start te gaan. Als je je best doet en je ervoor wilt gaan, dan kan het zeker.”

Ook zin gekregen in een job in elektromechanica bij NMBS? Ontdek onze jobs!