Rutger, elektronicus

"Elke dag mijn passie elektronica beleven, dat is echt mijn ding."

"Elektronica is mijn dada. En bij NMBS vond ik een werkomgeving waar ik me helemaal thuis voel. Waar ik geen masker moet dragen, figuurlijk dan. Tussen mensen met dezelfde passie, met wie ik goede gesprekken kan voeren en van wie ik kan leren. En dat op twintig minuten van mijn deur ...

Als je wil, dan kan je er naast je normale taken nog projecten bijnemen. De routine doorbreken. En als je dat niet wilt, dan is dat ook goed. Dat kies je zelf. Zo werk ik op dit moment aan een project rond hoe we 'electro-static discharge' kunnen tegengaan. Denk maar aan het schokje dat je soms voelt als je je auto aanraakt.

Ook al heb ik persoonlijk wel baat bij routine ... Die rust houdt mijn epilepsieaanvallen onder controle. Maar ja, ze zeggen wel eens ‘wees matig met alles, ook met matigheid’. En dat klopt. Dus laat ik mijn redelijk gestructureerd leven zo nu en dan eens overhoop halen. Door zo’n project. Of gewoon door je favoriete maaltijd die plots voor je staat.

Van die epilepsie hebben ze bij NMBS nooit een probleem gemaakt. Ik kan mijn job uitoefenen zonder dat ik in hoogspanningsposten moet komen. Want dat mag niet omwille van veiligheid. Er zijn dan collega’s die dat voor mij doen. Op die manier heb ik extra ogen. En mijn kalmte en rust zie ik als een voordeel om tot oplossingen te komen."

Ook zin om te werken in een omgeving waar je helemaal je ding kan doen?
Kijk dan zeker even rond op onze jobsite.