Silke, schilder

"Creatief met mijn handen bezig zijn, dat is ook mijn ding."

"Ik werkte al in de bouw en volgde deeltijds les als binnenhuisschilder toen ik de vacature voor schilder bij NMBS zag. Dat leek me wel interessant. Ik solliciteerde, kreeg een telefoontje en mocht beginnen. Het was op dat moment al tien jaar geleden dat hier nog een vrouw in die job had gestaan.

Ik heb me hier altijd welkom gevoeld. Ze probeerden weleens mijn aandacht te trekken, maar dat vind ik niet erg. Bij NMBS is er altijd een teamgeest, die ik in mijn vrije tijd door corona wel wat heb gemist. Ik speel voetbal, en met de dochter van mijn vriendin een balletje trappen in de tuin is wel fijn, maar geef mij maar de fun met de ploegmaten.

Die teamgeest op het werk uit zich in hulpvaardigheid. Als je het hier even niet weet, dan kan je altijd op je collega’s rekenen. Ze aanvaarden dat je nog moet leren en nemen hun tijd om alles uit te leggen. Over schrijnwerkerij, stickers plakken, bekledingen leggen, isolatie steken, ...

Bij de job komt dus wel wat schrijnwerkerij kijken. Maar ook al had ik geen diploma schrijnwerkerij, toch kreeg ik een kans om me te tonen. Ik ben vrij handig en kan hier altijd creatief bezig zijn. En er is veel afwisseling. Want je leert ook veel bij van de handige mensen rondom jou. Dat is volledig mijn ding. Ik kan hier doen wat ik graag doe."

Ook zin om te werken in een omgeving waar je helemaal je ding kan doen?
Kijk dan zeker even rond op onze jobsite.