NMBS ontvangt Diversiteitslabel

 

 

NMBS ontvangt Diversiteitslabel

 

Actiris, de Brusselse tewerkstellingsdienst, bekroont met haar Diversiteitslabel bedrijven die zichtbare inspanningen leveren op het vlak van diversiteit.

Sinds 2018 staan de thema’s diversiteit en inclusie hoog op de agenda bij NMBS en ligt er een actieplan op tafel met 26 doelstellingen die ervoor zorgen dat diversiteit bevorderd wordt in het hele bedrijf. Dit actieplan ligt niet ergens in een kast stof te vangen, maar heeft de steun van alle 17.000 medewerkers en de vakbonden. Het is een plan op maat van NMBS dat beantwoordt aan reële noden.

Denk maar aan collega’s die een gendertransitie doormaken. Zij kiezen vaak voor een nieuwe naam die ze liefst zo snel mogelijk op al hun officiële documenten zien verschijnen. Dankzij richtlijnen, concrete tools en de nodige communicatie komen zo’n zaken snel in orde.

We zijn blij dat deze inspanningen erkend worden door het Diversiteitslabel, maar onze ambitie is om nog beter te doen in de komende jaren. NMBS streeft ernaar een weerspiegeling te zijn van de maatschappij, een bedrijf waar iedereen zich goed voelt. NMBS vervoert jaarlijks honderdduizenden reizigers die allemaal uniek zijn. Enkel door onze verschillen te omarmen kunnen we onze dienstverlening continu verbeteren en inspelen op de behoeften van de reizigers.

Ben je benieuwd wat we nog meer doen op vlak van diversiteit en inclusie? Dat lees je hier.