inclusie en diversiteit

 

NMBS wil een bedrijf zijn waar we verschillen waarderen en iedereen zichzelf kan zijn. Duizenden medewerkers en miljoenen reizigers met elk hun eigen verhalen, talenten en dromen. Een weerspiegeling van de maatschappelijke diversiteit dus.

NMBS is een bedrijf onderweg naar meer diversiteit en inclusie. Daarom hebben we ook een beleid, gebaseerd op de kracht van onze verschillen. Alleen zo kunnen we blijven innoveren en creativiteit stimuleren en een betere dienstverlening aanbieden die inspeelt op diverse noden. Zo geven we het goede voorbeeld voor de samenleving.

 

Joyce en haar geleidehond Uno.

Diversiteit bij NMBS.

Onze diversiteitsmanager Marieke aan het woord

Hoe geven wij het voorbeeld?

Sommige mensen hebben moeite om zich te verplaatsen, anderen worden niet aanvaard voor wie ze zijn. Bij NMBS willen we zaken veranderen en in beweging brengen. Al beseffen we maar al te goed dat het altijd nog beter kan.

Ben je niet zo mobiel? Heb je een chronische ziekte? Gaat lezen soms wat moeilijker voor jou? Heb je een beperking? Dan gaan we graag samen met jou op zoek naar aanpassingen. Bij het solliciteren en in je job.

Zo kan je je testen thuis of in een aangepast lokaal afleggen. En krijg je extra tijd en persoonlijke begeleiding wanneer je dat nodig hebt.

Uiteraard komt de veiligheid van iedereen altijd op de eerste plaats. Daarom zijn er voor bepaalde functies vereisten waar we niet buiten kunnen.

Iedereen heeft talenten. Jij ook. Dus zit je motivatie goed, heb je de nodige competenties en is er een klik? Dan krijg je van ons een eerlijke kans.

Onze recruiters leiden we speciaal op om sollicitatiegesprekken objectief en interactief aan te pakken.

Bij ons kan je jezelf zijn. Zodat je je echt betrokken voelt en je je talent kan ontwikkelen. En met onze PRO’S bedrijfswaarden op zak ben je al goed op weg.

Diversiteit gaat niet alleen over onze verschillen. Het is ook praten over wat ons verbindt. En samen nieuwe ideeën ontwikkelen en oplossingen vinden.

Trainbow Belgium is een vereniging voor en door collega’s van het spoor. LGBTQ+ of niet, iedereen is welkom. We willen mensen vooral dichter bij elkaar brengen. Voor ontspanning maar net zo goed om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom en goed voelt. Zonder vooroordelen of discriminatie.

Meer weten? Surf naar www.trainbowbelgium.be/

"We hangen ook regenboogvlaggen uit in grote stations tijdens de gay parade. Het is mooi dat NMBS daar achter staat." Tomas, lid van Trainbow en NMBS medewerker

“Als vrouw krijg je hier dezelfde doorgroeimogelijkheden. Als je je best doet en je ervoor wilt gaan, dan kan het zeker.”

Kaat, Thannée en Silke, zorgen voor de vrouwelijke touch in een typische mannenomgeving

Lees het volledige verhaal

“NMBS kijkt naar competenties, niet naar leeftijd.”

Hans, Procurement Transformation Project Officer bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Om zelfstandig te kunnen werken, maak ik gebruik van aangepaste apparatuur.”

Eric, Project manager Digitalisation bij NMBS

Lees het volledige verhaal

Overtuigd en wil je aan de slag?