Traffic operations & Dispatching

 

dispatching & security bij NMBS

 

traffic operations & dispatching bij NMBS

 

dispatching en security bij NMBS

 

1 t/m 3 van 3 jobs worden weergegeven

Een veilig en vlot treinverkeer. Dat is onze prioriteit. Logisch dat traffic operations daarin een sleutelrol speelt. Met jobs voor mensen die het hoofd altijd koel houden.

Collega's om de treinen samen te stellen, realtime train supervisors en dispatchers in de controlekamers, ... Allemaal focussen ze op een veiligere en betere mobiliteit. Iets voor jou?

Heb je je ooit al eens afgevraagd waar een trein 's nachts naartoe gaat? Net zoals voor auto's, bestaan er ook parkeerzones voor treinen. Wij noemen dat bundels. In die bundels worden treinen klaargemaakt om reizigers op te halen. Remproef? Check! Veiligheidssystemen? Check! Juiste samenstelling? Check! De trein kan naar het vertrekstation.

Dispatchers zorgen voor het algemeen veiligheidsgevoel voor de reizigers en de collega’s in het station en de trein. Dispatchers werken in het Security Operations Center (SOC) in Brussel of in een Control Room (in Brussel of Antwerpen). In het SOC ligt de focus op noodoproepen met directe impact op het realtime treinverkeer. In de Control Room gaat het voornamelijk om dringende technische interventies en alarmmeldingen. Hier is 24/24h en 7/7d permanentie om (nood)oproepen van reizigers en NMBS-personeel te beantwoorden. Wil je meer te weten komen over de job? Dan kan je deze e-learning volgen.

Dirk, teamleader Security Operations Center

Ontdek de werkomgeving in 360°