waarom werken bij NMBS

 

 

waarom werken bij NMBS

 

NMBS, dat is met de glimlach mensen verbinden en hen nieuwe bestemmingen helpen ontdekken. Op de meest groene manier. Dat is reusachtige machines van 100 ton en 5000 kW besturen en onderhouden. De toekomst van mobiliteit inschatten en uittekenen. Stations bouwen waar mensen elkaar ontmoeten, werken en op weg naar huis nog snel even winkelen.  
Onderweg. Naar de toekomst van mobiliteit. 

Maak mee het verschil...

Een duidelijke bedrijfscultuur? Check! Aandacht voor werksfeer en welzijn? Absoluut! Diversiteit en inclusie staan daarbij centraal. Want hier krijg je kansen. Wie je ook bent en waar je ook in gelooft of van droomt. We bouwen bruggen over departementen heen. Samen met gemotiveerde en geëngageerde collega’s die energie en plezier halen uit hun job. Zo maken we het verschil.
Een interessante carrière met voldoende uitdaging? Dat kan. Zowel in je job vandaag als in een nieuwe morgen. Meer nog, je neemt je carrière zelf in handen. Met de steun van NMBS en je naaste collega’s. Door de kansen te grijpen die we je bieden. Kansen om te leren, groeien en intern te solliciteren.
Wie zijn we en - vooral - waar gaan we naartoe? Naar de stations van de toekomst waar we mensen verbinden. Waar we deel uitmaken van de vele facetten van hun leven. En waar we een toonaangevende rol spelen in een duurzame samenleving. Daar staan we met zijn allen achter. En elk van ons maakt daarbij het verschil.

Wat mag je van ons verwachten?

Een boeiende job in een al even boeiende sector. Waar we mens, milieu en mobiliteit onze volle aandacht geven en iedere uitdaging als een kans zien.

Veelzijdige jobs verdienen een veelzijdig loonpakket. Met tal van extra voordelen en natuurlijk … een treinabonnement voor jou en je gezin.
Elke job bij NMBS is uniek. Je krijgt van ons dan ook de tijd, opleidingen en hulp van topcollega’s om van die job echt de jouwe te maken.
Bij NMBS krijg je kansen om te groeien. In je job maar ook in een nieuwe uitdaging. Zelfs wanneer die uitdaging in een ander team ligt.

Inclusie en diversiteit

NMBS wil een bedrijf zijn waar we verschillen waarderen en iedereen zichzelf kan zijn. Ontdek ons beleid rond inclusie en diversiteit.

Vertel me meer

Inclusie en diversiteit

NMBS wil een bedrijf zijn waar we verschillen waarderen en iedereen zichzelf kan zijn. Ontdek ons beleid rond inclusie en diversiteit.

Vertel me meer

Een cultuur van PROS

Onze meer dan 17.000 collega’s bouwen samen aan onze toekomst. Waar onze klanten, onze doelen en innovatie centraal staan.

Professionalisme

We werken altijd grondig en houden daarbij rekening met onze doelen. Vol goesting en passie voor ons vak.

Respect

We hebben respect voor alles en iedereen. Voor collega’s, klanten en partners. Voor onze omgeving, onze doelen en onze afspraken.

Ondernemerschap

We durven onze manier van werken in vraag te stellen. En geven ieder sterk idee om nog slimmer te werken altijd een kans.

Samenwerking

We motiveren onze mensen om ook over afdelingen heen goed samen te werken. En creëren daarvoor graag de ideale omgeving.

Ieder jaar geven onze mensen hun mening over ons als werkgever. De resultaten van onze laatste enquête:

  • 75% is tevreden in zijn, haar of hun job
  • 78% voelt zich betrokken
  • 87% vindt zijn, haar of hun job zinvol
  • 79% krijgt voldoende uitdaging
  • 89% heeft plezier in zijn, haar of hun job
  • 76% haalt energie uit zijn, haar of hun job
Wat je verhaal ook is, wij willen iedereen een kans geven. Want diversiteit en inclusie zijn meer dan mooie woorden voor ons. We hebben er zelfs een heel beleid rond uitgewerkt.

Onderweg. Naar meer welzijn.

NMBS streeft naar een gezonde werkomgeving waar welzijn centraal staat. Hoe we dat doen?

Ontdek het hier

Onderweg. Naar meer welzijn.

NMBS streeft naar een gezonde werkomgeving waar welzijn centraal staat. Hoe we dat doen?

Ontdek het hier

Sandra over respect binnen NMBS

Marie over ondernemerschap binnen NMBS

“Sinds ik met de trein rijd, beleef ik het wisselen van de seizoenen vanop de eerste rij. En elke dag zie ik de zon prachtig op- of ondergaan.”

Julie, treinbestuurster bij NMBS.

Lees het volledige verhaal

“Ik wist niet dat je voor jobs in retail ook bij NMBS terecht kon.”

Pavel, accountmanager stations bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Ik kreeg on the job opleidingen en in shiften werken zorgt voor veel variatie.”

Inaki, Logistiek bediende bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Bij NMBS word je geconfronteerd met technologie in al haar facetten. Dat is een echte uitdaging.”

Kamal, Automation & monitoring expert bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Ik zou zo opnieuw kiezen voor deze job.”

Kim, treinbegeleidster bij NMBS

Lees het volledige verhaal

Jouw toekomstige werkomgeving?

Kantoren, stations, werkplaatsen, … Waar je ook werkt, we willen je een aangename werkomgeving bieden. Zijn we daar al? Nog niet, maar we zetten wel iedere dag een nieuwe stap. Onderweg. Naar beter.

Ontdek onze werkomgevingen in 360°