waarom werken bij NMBS

 

 

waarom werken bij NMBS

 

NMBS wil deel uitmaken van het leven van alle reizigers. Met stations waar je kan winkelen en flexibel werken. Met treinen waarmee je geliefden ontmoet en nieuwe bestemmingen ontdekt. En terwijl je reist, bouw je mee aan een groenere toekomst. Daar wil je toch aan meewerken, niet?

Onze droom en de weg ernaartoe

Wij gaan voor een veilige, betrouwbare en duurzame mobiliteit. Waar onze stations mensen, bestemmingen en vervoersmodi met elkaar verbinden. Concrete acties vergemakkelijken het traject van deur tot deur.

Elke dag vervoeren we bijna een miljoen reizigers. Veilig, punctueel en met een warme glimlach. Maar er is meer. Want we kopen of bouwen, beheren en onderhouden ook zelf onze treinen en gebouwen. Duurzaamheid vormt de rode draad in al onze activiteiten. Hoe we dat in de praktijk doen? Door in te zetten op 6 actiepunten.
In 2033 staan de 3.518 km spoorlijnen ook open voor maatschappijen uit buurlanden. Een mooie uitdaging en we zijn ambitieus. Want de reizigers mogen rekenen op de beste service van een sterk merk.
Om samen met 18.000 collega’s in honderden boeiende jobs voor de beste resultaten te gaan. Gemotiveerde medewerkers in 5 verschillende directies met eigen doelstellingen. Wat hebben ze gemeen? Vol vertrouwen blijven we innoveren. Voor onze klanten en een betere mobiliteit.

Wat mag je van ons verwachten?

Een boeiende job in een al even boeiende sector. Waar we mens, milieu en mobiliteit onze volle aandacht geven en iedere uitdaging als een kans zien.

Veelzijdige jobs verdienen een veelzijdig loonpakket. Met tal van extra voordelen en natuurlijk … een treinabonnement voor jou en je gezin.
Elke job bij NMBS is uniek. Je krijgt van ons dan ook de tijd, opleidingen en hulp van topcollega’s om van die job echt de jouwe te maken.
Bij NMBS krijg je kansen om te groeien. In je job maar ook in een nieuwe uitdaging. Zelfs wanneer die uitdaging in een ander team ligt.

Inclusie en diversiteit

NMBS wil een bedrijf zijn waar we verschillen waarderen en iedereen zichzelf kan zijn. Ontdek ons beleid rond inclusie en diversiteit.

Vertel me meer

Inclusie en diversiteit

NMBS wil een bedrijf zijn waar we verschillen waarderen en iedereen zichzelf kan zijn. Ontdek ons beleid rond inclusie en diversiteit.

Vertel me meer

Een cultuur van PROS

Onze meer dan 17.000 collega’s bouwen samen aan onze toekomst. Waar onze klanten, onze doelen en innovatie centraal staan.

Professionalisme

We werken altijd grondig en houden daarbij rekening met onze doelen. Vol goesting en passie voor ons vak.

Respect

We hebben respect voor alles en iedereen. Voor collega’s, klanten en partners. Voor onze omgeving, onze doelen en onze afspraken.

Ondernemerschap

We durven onze manier van werken in vraag te stellen. En geven ieder sterk idee om nog slimmer te werken altijd een kans.

Samenwerking

We motiveren onze mensen om ook over afdelingen heen goed samen te werken. En creëren daarvoor graag de ideale omgeving.

Ieder jaar geven onze mensen hun mening over ons als werkgever. De resultaten van onze laatste enquête:

  • 75% is tevreden in zijn, haar of hun job
  • 78% voelt zich betrokken
  • 87% vindt zijn, haar of hun job zinvol
  • 79% krijgt voldoende uitdaging
  • 89% heeft plezier in zijn, haar of hun job
  • 76% haalt energie uit zijn, haar of hun job
Wat je verhaal ook is, wij willen iedereen een kans geven. Want diversiteit en inclusie zijn meer dan mooie woorden voor ons. We hebben er zelfs een heel beleid rond uitgewerkt.

Onderweg. Naar meer welzijn.

NMBS streeft naar een gezonde werkomgeving waar welzijn centraal staat. Hoe we dat doen?

Ontdek het hier

Onderweg. Naar meer welzijn.

NMBS streeft naar een gezonde werkomgeving waar welzijn centraal staat. Hoe we dat doen?

Ontdek het hier

Sandra over respect binnen NMBS

Marie over ondernemerschap binnen NMBS

“Het beweegt bij NMBS.”

Maude, HR Business Partner bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Ik wist niet dat je voor jobs in retail ook bij NMBS terecht kon.”

Pavel, accountmanager stations bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Ik kreeg on the job opleidingen en in shiften werken zorgt voor veel variatie.”

Inaki, Logistiek bediende bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Bij NMBS word je geconfronteerd met technologie in al haar facetten. Dat is een echte uitdaging.”

Kamal, Automation & monitoring expert bij NMBS

Lees het volledige verhaal

“Ik zou zo opnieuw kiezen voor deze job.”

Kim, treinbegeleidster bij NMBS

Lees het volledige verhaal

Jouw toekomstige werkomgeving?

Kantoren, stations, werkplaatsen, … Waar je ook werkt, we willen je een aangename werkomgeving bieden. Zijn we daar al? Nog niet, maar we zetten wel iedere dag een nieuwe stap. Onderweg. Naar beter.

Ontdek onze werkomgevingen in 360°