Treinbestuurder

 

treinbestuurder bij NMBS

 

treinbestuurder bij NMBS

 

treinbestuurder bij NMBS

 

1 t/m 17 van 17 jobs worden weergegeven

Treinbestuurder bij NMBS, het is voor velen een kinderdroom. Om vanuit je stuurpost de zon boven mooie landschappen te zien opduiken. En met een indrukwekkende locomotief duizenden reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Een job vol vrijheid, veiligheid, en verantwoordelijkheid. 

De job van treinbestuurder is een fascinerende job. In de stuurpost van een trein combineer je het gevoel van vrijheid met veel verantwoordelijkheid. Je brengt reizigers veilig en stipt op hun bestemming. Geen enkele dag is hetzelfde, je hebt variërende werkuren en trajecten.

Heb je een diploma secundair onderwijs en verloopt je sollicitatie goed? Dan ga je na een betaalde opleiding van 12 maanden aan de slag.

Wist je dat er bij NMBS twee soorten treinbestuurders zijn? Een treinbestuurder voor reizigerstreinen kennen de meesten wel, maar daarnaast zijn er ook bestuurders rangeringen. Als bestuurder rangeringen maak je treinen klaar voor vertrek. Zo rijd je bijvoorbeeld met een locomotief om lege treinstellen tijdig klaar te zetten voor de treinbestuurder.

Heb je een diploma secundair onderwijs of een getuigschrift van het 6e jaar beroepsonderwijs? En verloopt je sollicitatie goed? Dan kan je na een betaalde opleiding van 10 maanden aan de slag als bestuurder rangeringen.

Treinbestuurder word je na een opleiding die je bij NMBS kan volgen. Je leert alles over de taken van een treinbestuurder, de werking van verschillende treintypes en de spoorinfrastructuur. Met behulp van treinsimulatoren worden verschillende situaties op het spoor gesimuleerd. Ontdek meer over de jobs van treinbestuurder en bestuurder rangeringen in deze gids.

Silke vertelt je over haar job als treinbestuurster

Marvin, treinbestuurder in opleiding

Gerrit vertelt je over zijn job als bestuurder rangeringen

Ontdek de werkomgeving in 360°